Zakelijk Budgetbeheer

Zakelijk Budgetbeheer voor Ondernemers

Wat is de situatie bij zakelijk budgetbeheer voor ZZP-ers?

​Steeds meer mensen besluiten een eigen bedrijf te starten, vaak als zelfstandig ondernemer/ ZZP-er. Daar komt veel bij kijken op het gebied van financiën. Het voeren van een boekhouding voor het bedrijf. Het afstemmen van de zakelijke geldstroom op de privé financiën wordt vaak onderschat. Hier gaat het dan ook niet zelden mis. Dit is op zich niet zo vreemd. Zeker voor een startende ZZP-er is het vaak niet duidelijk hoe hoog het netto inkomen gaat worden. Het inkomen is afhankelijk van de omzet en de vaste lasten. De hoogte van BTW afdracht en de inkomstenbelasting zijn weer afhankelijk van de omzet. Vaak is het moeilijk te voorspellen hoe hoog de omzet en daarmee de hoogte van de belastingaanslagen zal worden. Veel (startende) ondernemers rekenen zichzelf rijk door alleen maar te kijken naar de omzetcijfers. Er wordt geen of onvoldoende geld opzij gezet voor het betalen van belastingen. Ook andere vaste lasten en investeringen spelen uiteraard een belangrijke rol. Wanneer de ondernemer de zakelijke financiën goed op orde heeft, zal op den duur steeds duidelijker worden hoeveel inkomen er onder aan de streep overblijft.

Soms zijn er door de hierboven beschreven problematiek of om een andere reden schulden ontstaan. Zeker als er ook sprake is van schulden, wordt het voeren van een gezonde financiële huishouding voor veel ondernemers een complexe zaak. Naast het voeren van een goede zakelijke boekhouding en het afstemmen van de zakelijke inkomsten op de privé vaste lasten, zullen de schulden ook goed inzichtelijk moeten worden gemaakt en zullen betalingsregelingen moeten worden getroffen. Ook deze afbetalingen moeten passen in het totale financiële plaatje.

Voor wie is het bedoeld?

Deze vorm van budgetbeheer-coaching is bedoeld voor ondernemers die hun zakelijke boekhouding goed afgestemd willen hebben op hun privé financiën. De budgetbeheerdervan SchuldSupport maakt zakelijke en privé inkomsten en uitgaven en eventueel schulden inzichtelijk zodat er een totaalbeeld ontstaat. Daarnaast zijn er meerdere opties zoals, het uitvoeren van de betalingen van de vaste lasten, het maken van betalingsregelingen met schuldeisers en het overgaan van afbetalingen van de schulden. Eén en ander zal worden afgestemd op de behoefte van de ondernemer. Geadviseerd wordt om voor de zakelijke inkomsten en uitgaven een boekhouder in de arm te nemen.

Wat is het doel?

​Onderliggend doel is om de ondernemer tijdelijk te ontzorgen op het gebied van zijn financiën, zodat hij zich op de eerste plaats met zijn vak kan bezig kan houden. Het doel is om de ondernemer weer volledig zelfredzaam te laten zijn op het gebied van zijn financiën. Tijdens het gehele traject zal de ondernemer begeleidt worden door SchuldSupport om dit doel te bereiken. Een goede motivatie, inzet en eigen verantwoordelijkheid van de ondernemer zijn daarbij belangrijke randvoorwaarden.

Corona update

Inmiddels zijn er weer versoepelingen waardoor gesprekken op afspraak weer mogelijk zijn.... lees verder »

Aangepaste inloopspreekuren en afspraken

De maatregelen worden vanaf vanavond 22.00 uur weer aangescherpt, hierdoor zijn we genoodzaakt om onze deuren te sluiten voor publiek. Daarnaast zullen er de eerste 4 weken geen fysieke herhalingsafspraken worden gemaakt. Intakes worden ingepland in een ruime spreekkamer met tussenscherm. Wij hopen u over 4 weken betere berichten te kunnen geven maar vooral blijf gezond en houd rekening met elkaar! Met vriendelijke groet, namens het team van SchuldSupport en Mentoring B.V.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.