Persoonlijke begeleiding voor jongeren

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je volgens de wet volwassen wordt komt er veel op je af. Hierbij kan je moeilijkheden ervaren. Dit kan zijn rondom het regelen en beheren van je financiën, werk, school, instanties benaderen, administratieve taken, sociale contacten en alle andere aspecten van het leven. Wij willen hierin een helpende hand bieden om je te begeleiden naar een zelfstandige volwassene. Dit willen we doen door je te ondersteunen in de moeilijkheden die er spelen en samen te zoeken naar mogelijkheden en daarbij handvatten te bieden om je verder te helpen. Door middel van coaching in je dagelijks leven en training in budgetbeheer kunnen we je sterk maken en overzicht bieden. Wij staan voor je klaar!

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit jongeren (jongens en meiden) van 18-27 jaar met o.a. langdurige, complexe en meervoudige problematiek maar ook jongeren die 18 zijn geworden en hulp / ondersteuning nodig zijn met financiën en andere dagelijkse levensbehoeften.

Aanpak
Individuele Begeleiding van jongeren verloopt in de volgende stappen.

Contact leggen met de jongere.
Een afspraak plannen voor een keukentafel gesprek met de afdeling WMO van de desbetreffende gemeente.
Het contact met een jongere komt vrijwillig tot stand (dat wil zeggen via de jongere zelf, via de jongerenwerker of via het netwerk van (één van) beiden), of verplicht via een doorverwijzing.

Gegevens verzamelen en vastleggen. De persoonlijk begeleider verzamelt en checkt persoonlijke gegevens, contacten van de jongere met instanties en contactpersonen en andere bronnen. Deze informatie legt de jongerenwerker vast in een dossier.

Doelen bepalen. Doelen en resultaten worden zo concreet mogelijk beschreven. De begeleider en jongere spreken af waarop resultaat geboekt wordt en op welke termijn. De begeleider communiceert de doelstellingen met de netwerkpartners en stemt af wie welke rol hierin speelt.

Plan van aanpak. In het plan van aanpak worden met de jongere stappen besproken en afspraken gemaakt.

Resultaten en evalueren. De begeleider beschrijft de inspanningen en resultaten en bespreekt of de jongere behoefte heeft aan een vervolgcontact . Een afronding, een beëindiging en een doorverwijzing na een traject worden altijd geregistreerd. Zo wordt duidelijk dat Individuele Begeleiding een belangrijke schakel is in de keten van begeleiding en hulpverlening.

Inloop - vakantie - afspraken

Dag allen, Vanwege de versoepeling richtlijnen van de RIVM zullen de kantoren in de middag een open inloop hebben en zal er in de ochtenden uitsluitend op afspraken bezoek ontvangen worden. in de periode van 20 juli t/m 7 augustus in er een open inloop in de ochtenden en in ontvangen we alleen bezoek in de middag op afspraak. Wij wensen jullie een fijne vakantie en blijf gezond!... lees verder »

Aandachtspuntjes Vakantie - Postbus - contact

Vanaf 01 juli is er geen postbus meer aan de Bieslookstraat, wij houden daar al een tijdje geen kantoor meer en hebben de postbus onlangs weggehaald. Post kunt u mailen, opsturen of afgeven op de overige kantoren te Stadskanaal of Winschoten. Kantoor Winschoten is gedurende de zomervakantie alleen geopend op dinsdag en donderdag. Kantoor Stadskanaal is van maandag t/m vrijdag geopend. In de bouwvakweken hebben wij alleen in de ochtend de telefoonlijnen geopend. Wij wensen jullie allemaal een... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.