Rode Kruis voor een veilig thuis
Het Rode Kruis komt aan huis en denkt met u mee.

Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer?
Veel mensen realiseren zich niet of pas als het te laat is, dat hele gewone dingen in huis zoals bijzettafeltjes of losliggende vloerkleden oorzaak kunnen zijn voor onherstelbaar letsel. Denk aan een vervelende valpartij door een vloerkleedje. Uiteraard kunt u dan een alarmnummer bellen voor hulp, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Met wat simpele tips en aanpassingen kunt u zich goed voorbereiden op ongelukken in en om het huis.
Natuurlijk weet u wat u moet doen om thuis veiliger te leven. Of is dat toch niet zo? We weten allemaal dat een brandmelder het veiliger maakt thuis. En dat een EHBO set in huis hebben ook geen overbodige luxe is. Maar heeft u ook een EHBO set thuis? En heeft u de juiste spullen hierin? En hangt er daadwerkelijk een brandmelder bij u thuis en weet u wel zeker dat deze het nog doet? Wanneer heeft u deze voor het laatst gecontroleerd? Een hoop ellende kan bespaard blijven als u zich goed voorbereidt.
Kun je alles voorkomen? Natuurlijk kunnen er altijd situaties ontstaan waar u zelf geen invloed op heeft, maar waarbij u wel hulp zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij elektriciteitsuitval, extreem winterweer waardoor u niet naar buiten kunt. Het gebeurt misschien niet vaak, maar uitgesloten dat het u kan overkomen is het niet. In dit soort noodsituaties is hulp krijgen of kunnen geven heel belangrijk.
Wat te doen? U kunt zich opgeven voor het Rode Kruis aan Huis bezoek. We bespreken dan samen met u hoe u thuis veiliger kunt leven. U krijgt dan tips hoe u bepaalde “risico’s in uw huis kunt beperken. Ook wordt samen met u besproken wie u kan helpen in geval van nood, maar eventueel ook wie u zelf zou kunnen helpen. Dit hoeft niet fysiek te zijn, soms kan een telefoontje naar de ander ook de nodige hulp zijn. Samen staat u sterker. Wat is Rode Kruis aan Huis? U wordt op afspraak bij u thuis bezocht door een vrijwilliger van het Rode Kruis. De vrijwilliger loopt met u samen de mogelijke risico’s in en om uw huis door en bekijkt samen met u de mogelijke oplossingen.
Hoe meld ik mij aan? Interesse in Rode Kruis aan Huis en wilt u zich aanmelden? Dat kan heel simpel. Meld u telefonisch of per mail aan via onderstaande contactgegevens. Wij bespreken dan met u de mogelijkheden voor een bezoek bij u thuis. Het Rode Kruis aan Huis is voor u kosteloos.

Rode Kruis Zuidoost Groningen
Telefoon: 06 -30307320
Mail: zelfredzaamheidZOG@rodekruis.nl

Welzijnszorg Groei! steunt Pim Schuur in 2017 met zijn topsport schaatscarrière, onze regionale trots!
Pim Schuur C2

pim-schuur-foto

Woonplaats: Stadskanaal
School: 4 Havo op het SG UBBO Enmius te Stadskanaal
Vereniging: SV Noord Oost Drenthe
Favoriete afstand: 1500 meter

Droomdoel:
Mijn droomdoel is om mee te doen aan de Olympische Spelen.
Het afgelopen seizoen was ik het meest tevreden over de technische vooruitgang en ook de vooruitgang op de 1500 meter.
Het huidige seizoen wil ik mij technisch nog meer verbeteren met het overkomen, en mijn heup in de bocht houden. Daarnaast hoop ik me natuurlijk te plaatsen voor het NK!

Persoonlijke records:
500: 43,01
1000: 1,24,97
1500: 2,10,25

Wij zijn verhuisd!

Wij hebben u het verheuglijk nieuws te melden dat wij in Groningen op 27 september zijn verhuisd naar een nieuwe locatie!

Wij verruilen de locatie aan het Schuitendiep voor het bedrijvenverzamelgebouw aan de Bieslookstraat 31-1 kantoor A.

Het gebouw ligt aan de rondweg nabij Kardinge.
Het kantoor is bereikbaar middels het openbaar vervoer en er zijn volop parkeermogelijkheden.

U bent van harte welkom om vanaf 27 september een kijkje te komen nemen in ons nieuwe kantoor.

kantoor-gron-1 kantoor-gron-2 kantoor-gron-3